Drogi Czytelniku,

Cieszymy się, że odwiedzasz nasze serwisy internetowe. Nasz zespół redakcyjny cały czas pracuje nad tym, żeby móc dostarczać Ci jeszcze lepsze materiały dziennikarskie i oferować jeszcze lepsze usługi. Abyśmy mogli nadal to robić, potrzebujemy Twojej zgody. Dzięki niej będziemy mogli dostosowywać nasze strony pod Twoje preferencje i potrzeby oraz emitować Ci reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań i zachowań w Internecie. Twoja prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych są dla nas niezwykle istotne – nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Pamiętaj, że Twoje dane są u nas bezpieczne, a udzieloną zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

Twoje dane (w tym pliki cookies) wykorzystujemy w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym do badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www.

KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH?

Administratorem danych osobowych są Mazowieckie Media Sp. z o. o.

JAKIE MASZ PRAWA?

Możesz w każdej chwili:

Więcej informacji nt. Twoich danych i naszej troski o nie znajdziesz w Polityce Bezpieczeństwa.

Nie pokazuj więcej tej informacji

środa, 2 kwietnia 2025. Imieniny Franciszka, Malwiny, Władysława

Wieczfnia Kościelna - Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne

2019-10-29 10:37:51 (ost. akt: 2019-10-29 11:00:23)

Podziel się:

W Wieczfni Kościelnej trwa szkolenie „Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne - produkt regionalny i tradycyjny".

Celem szkolenia jest przybliżenie społeczności gminnej wiedzy i umiejętności dotyczących zagrodowej produkcji wyrobów, w oparciu o surowce uzyskiwane we własnych gospodarstwach, w tym produktów lokalnych i tradycyjnych. Efektem ma być rozwój przedsiębiorczości wiejskiej, upowszechnienie wiedzy o lokalnych i tradycyjnych produktach, zdobycie umiejętności ich identyfikacji i wprowadzania na Listę Produktów Tradycyjnych oraz nauka promowania regionu poprzez produkt.

Szkolenie otworzył Wójt Gminy Wieczfnia Kościelna Mariusz Gębala oraz Prezes Lokalnej Grupy Działania „Północne Mazowsze" Anna Kienik. Następnie głos zabrał Krzysztof Zaniewski, przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, który opowiedział o lokalnych i tradycyjnych produktach oraz wprowadzaniu ich na Listę Produktów Tradycyjnych. W ramach spotkania przewidziano również wystąpienie pani Elżbiety Sieczki z Pracowni Rozwoju INKUBATOR pt. Jolusina śliwka kandyzowana. Na koniec odbędzie się dyskusja podsumowująca przedstawione informacje.


Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB