O tym dlaczego warto spożywać tylko ekologiczne produkty, a także jak zadbać o odpowiednią dietę, rozmawiano 19 kwietnia w Szkole Podstawowej nr 1 w Mławie. Uczniowie mieli także okazję skosztować zdrowych produktów od gospodarzy z Turzy Małej.
Panie nauczycielki wprowadziły w tematykę. Następnie prezentację połączoną z degustacją wytwarzanych specjałów przeprowadzili państwo Elżbieta i Tomasz Rachoccy. Od kilku lat zajmują się oni produkcją serów i masła w minimleczarni w Turzy Małej (w gminie Lipowiec Kościelny). Pan Tomasz wspomniał, że Ich wyroby wielokrotnie nagradzano.
Więcej w Nowym Kurierze Mławskim 25 kwietnia 2018 r. Zachęcamy do obejrzenia naszej fotorelacji z wydarzenia.
Iwona Łazowa
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez