Tej Wielkanocy zaskocz swoich domowników i gości. Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem jajek, na pewno docenią twój kunszt kulinarny! Jako jedno z dań, nie tylko na wielkanocne śniadanie proponujemy jajka faszerowane kolorowymi pastami.
Składniki:
8 jajek na twardo
Pasty do jajek:
5 łyżek miękkiej fety
7 łyżek majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka drobno posiekanej dymki
pół strąka czerwonej konserwowej papryki
2 łyżki musztardy miodowej
łyżka koncentratu pomidorowego
curry
mielona papryka
chili
sól, pieprz
8 jajek na twardo
Pasty do jajek:
5 łyżek miękkiej fety
7 łyżek majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka drobno posiekanej dymki
pół strąka czerwonej konserwowej papryki
2 łyżki musztardy miodowej
łyżka koncentratu pomidorowego
curry
mielona papryka
chili
sól, pieprz
łyżka kawioru
pomidorki koktajlowe
krewetki koktajlowe
paseczki papryki
cząstki cytryny
pieprz marynowany
świeże zioła
Sposób wykonania:
Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z majonezem. Gotową pastę podziel na pół. Jedną część pasty wymieszaj dokładnie z musztardą i sporą szczyptą curry. Do drugiej dodaj zmiksowaną konserwową paprykę, koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie chili i mielonej papryki. Fetę utrzyj z jogurtem i wymieszaj z ziołami oraz posiekaną dymką. Pastami wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie kawiorem, krewetkami koktajlowymi, paseczkami świeżej papryki, pomidorkami koktajlowymi, marynowanym pieprzem oraz cząstkami cytryny i świeżymi ziołami. Jajka faszerowane podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.
Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z majonezem. Gotową pastę podziel na pół. Jedną część pasty wymieszaj dokładnie z musztardą i sporą szczyptą curry. Do drugiej dodaj zmiksowaną konserwową paprykę, koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie chili i mielonej papryki. Fetę utrzyj z jogurtem i wymieszaj z ziołami oraz posiekaną dymką. Pastami wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie kawiorem, krewetkami koktajlowymi, paseczkami świeżej papryki, pomidorkami koktajlowymi, marynowanym pieprzem oraz cząstkami cytryny i świeżymi ziołami. Jajka faszerowane podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez